Події
25 січня 2016
ІДІЛ опублікувала відео, на якому виконавці терактів у Парижі страчують заручників
Терористичне угрупування «Ісламська держава» розмістило в інтернеті відео, на якому бойовики, що брали участь у здійсненні терактів у Парижі в листопаді 2015 року, стратять заручників.
news-image

Крім того, на відео бойовики ціляться у фотографії британського прем'єра Девіда Кемерона і спікера палати громад Джона Беркоу. Про це повідомляє британська The Telegraph, передає «Є!».

Бойовики, які стоять за паризькими терактами, з'явилися в поширеному ІГ відеоролику, в якому вони відрубують голови кільком невідомим заручникам, - йдеться в статті.


Як повідомляється, відеозапис був зроблений до трагічних подій в Парижі, але була опублікована лише напередодні ввечері.

За даними газети, на ролику відображені учасники терористичних атак - Білаль Хадфі, який підірвав себе біля стадіону «Стад де Франс», де проходив футбольний матч між збірними Франції та Німеччини, і Абу аль-Кітале Фарансі, який, імовірно, був одним з бойовиків, які відкрили вогонь по відвідувачах концертного залу «Батаклан».

Також, як повідомляє англомовний сайт RT, всього на відеозаписі зображено дев`ять терористів - четверо громадян Бельгії, три француза і два вихідця з Іраку.

Хто б не стояв в рядах невірних - він буде ціллю наших мечів, - цитує The Telegraph повідомлення джихадистів, яке супроводжується кадрами Тауерського моста і собору Святого Павла в Лондоні.

Крім того, на відео показані фотографії британського прем'єр-міністра Девіда Кемерона і спікера палати громад Джона Беркоу в прицілі снайперської рушниці. Також в ролику періодично миготять в перехресті прицілу фотографії президента Франції Франсуа Олланда.

За словами французького лідера, пропагандистський відеоролик ІД лише ганьбить самих терористів.

Нас ніщо не залякає, ніякі погрози не зможуть похитнути Францію в її діях по боротьбі з тероризмом, - наводить його слова РІА Новости. - Ці кадри лише ганьблять самих виконавців злочинів 

Нагадаємо, в результаті серії терактів 13 листопада 2015 в Парижі загинули 130 людей, ще сотні отримали поранення.

Читайте також: У Великобританії через помилку в диктанті 10-річний школяр потрапив на допит у поліцію