Україна
25 січня 2016
У Полтаві розгорівся скандал через співробітництво з російською компанією
Логотип для міста розробляли московські дизайнери.
news-image

Управління культури Полтавського міськвиконкому звернулося до представництва російської дизайн-студії Артемія Лебедєва у Києві для розробки туристичного логотипу міста, передає «Є!».

Така співпраця українського міста з компанією, яка розробляла логотип для анексованого Криму та підтримувала утворення терористичних республік, викликала резонанс у суспільстві.

Начальник відділу туризму в Полтаві Віталій Павлов, який вирішив звернутися до студії Лебедєва запевняє, що київська студія - це не зовсім сам Артемій Лебедєв, і тема політики при ухваленні рішення не спливала.

Як відомо, після подій на Майдані з київського офісу дизайн-студії було звільнено три співробітники, які займали принципово проукраїнську позицію. Таке рішення Лебедєвим було прийнято саме через політичні погляди його підлеглих.

Кореспондент «Є!» зв'язався з колишнім співробітником київської дизайн-студії, а нині партнером брендинг-агентства MAD CATS Глібом Петровим, який розповів нюанси роботи у представництві російської компанії.

За словами Петрова, логотип для Полтави малювали саме московські дизайнери, із київського офісу з замовниками спілкувався лише менеджер. Варто зазначити, що серед всього ринку дизайнерських послуг, міськрада Полтави звернулася до тих, хто відкрито заявляв про те, що російських військових на Донбасі немає.

"Київська студія Артемія Лебедєва - це і є сам Лебедєв. Тут полтавський чиновник не правий. Лебедєв звільнив три людини за їх політичну позицію. Офіс зареєстрований в Україні, однак він належить Лебедєву і всі проекти з ним узгоджуються. Київська студія не має автономії, вона повністю працює на московську студію.",- прокоментував Гліб Петров заяву Віталія Павлова.

За інформацією, полтавські чиновники вже відмовилися від логотипа, який розробила студія Лебедєва, а винному в цій співпраці загрожує звільнення.

В той же час колишній співробітник студії Гліб Петров заявив, що брендинг-агентство MAD CATS готове створити новий фірмовий стиль для Полтави безкоштовно.

Логотип, який розробила Студія Артемія Лебедєва.