Світ
26 січня 2016
Заступник Саакашвілі пояснив, чому у Вашингтоні не прибирають сніг
У США відмовляються від розчищення снігу і боротьби з ожеледдю через високу вартість процесу.
news-image

Про це на свій сторінці з соцмережі написав заступник губернатора Одеської області Олександр Боровик, який зараз знаходиться у Вашингтоні, де в останні дні випала величезна кількість снігу, передає «Є!».

Одеський чиновник порівняв очікування звичайного жителя однієї з найбагатших країн світу і українця. Останній, за словами Боровика, вважає, що має право вимагати від міської влади негайного розчищення доріг.

"Готовність і швидкість, з якою міська влада прибиратиме сніг, це частина громадського договору. Коли у Вашингтоні випадає сніг або настає ожеледь, машин для його прибирання просто немає. У такі дні діє заборона на трафік - автобуси не виїжджають з парків, таксі підвищують таксу в два рази, школи і федеральні установи закриті. Такий громадський договір у багатьох американських містах - ми не підвищуємо місцеві податки і не купуємо дуже дорогі снігоприбиральні машини, а ви від нас цього не вимагаєте"


Він також зазначив, що провідним компаніям світу, офіси яких знаходяться в містах Америки, дешевше попередити своїх співробітників, щоб вони в снігопад працювали вдома, ніж платити високі місцеві податки на снігоприбирання.

"Сьогодні урядові і офісні будівлі, школи і музеї в DC закриті. Найбагатіша нація у світі не поспішає розчищати сніг у своїй столиці. Це занадто дорого", - пояснив Боровик.

Зам Саакашвілі підкреслив, що українське суспільство доки не готове жити за подібною схемою, зокрема через необхідність підвищення місцевих податків.

"У суспільства, на мій погляд, є досить завищені вимоги до держави з одного боку і небажання платити високі податки і зарплати держслужбовцям з іншого", - написав Боровик.

Нагадаємо, в останні декілька днів в США пройшли потужні снігопади. За даними ВПС, в п'яти штатах рівень снігу досяг 91 см. У Нью-Йорку випала найбільша кількість снігу з 1869 року. У Балтіморі зареєстрований найбільший снігопад в історії.