Політика
26 січня 2016
Українці за свій кошт фінансують російську агресію – нардеп
У Раді ініціюватимуть санкції проти «путінського бізнесу».
news-image

У Парламенті була зареєстрована проект-постанова про введення санкцій проти «путінського бізнесу» - Роснафти, що буде завтра розглядатися на засіданні комітету. Про це повідомила сьогодні на брифінгу у Верховній Раді народний депутат Тетяна Чорновол, передає кореспондент «Є!».

Я сподіваюсь, що цей проект буде якнайшвидше проголосований у Верховній Раді, бо ми і так занадто затрималися. Справа у тому, що більшість цивілізованих країн світу, наприклад - країни ЄС, Канада, США давно вже ввели санкції проти Роснафти. Чому? Тому що Роснафта - це компанія з державним капіталом Росії, зокрема, 70% акцій Роснафти по суті належать державі Росія, - повідомила Тетяна Чорновол.

Також вона зауважила, що Роснафта є найбільшим наповнювачем російського державного бюджету.

У минулому році у бюджет Росії Роснафта перерахувала 3 трильйони рублів, а це втричі більше, ніж славнозвісний Газпром. Ми знаємо, що агресія проти України фінансується за кошт російського бюджету, у тому числі - і Роснафти, тому це повний абсурд, що до цього часу підприємства Роснафти працюють в Україні. Причому працюють з простими людьми на автозаправках, де вони отримують кошти з кишень українців, а потім ці кошти йдуть на фінансування війни. По суті, виникла така ситуація - наші громадяни за свій кошт фінансують російську агресію, - зазначила депутатка.

Втім, за словами Тетяни Чорновол, за цю ситуацію несе відповідальність влада, а не прості громадяни, які навіть не знають, що певні заправки належать Роснафті. Тому, на думку депутатки, українська влада давно вже повинна ввести санкції проти Роснафти.

Також зауважу, що Роснафта має відношення до великих корупційних схем в Україні. Зокрема, за часів влади Януковича вони не платили податки у державний бюджет, а це - мільярди. І робили вони це через Курченка, тобто, працювали в схемах Курченка. Сьогодні вони також активно корумпують українські органи влади. А єдине, що зробила держава у боротьбі із Роснафтою - арештувала певний об'єм палива Роснафти у справі Курченка. Однак, через корумпованість української судової системи арешт був знятий, - повідомила вона.

За словами Тетяни Чорновол,  постанова, що завтра буде розглядатися  - це намагання виправити ситуацію.

Думаю що моя позиція, як і позиція багатьох громадян у цій країні: в даній ситуації заправки Роснафти повинні бути націоналізовані, - підсумувала депутатка
Читайте також: Юрій Луценко повідомив, коли Уряд відзвітує перед Парламентом