Події
27 січня 2016
У центрі Донецька пролунав потужний вибух: постраждав Ленін (ФОТО)
27 січня близько четвертої години ранку на площі Леніна в центрі Донецька пролунав потужний вибух.
news-image

Як з'ясувалося, невідомі підірвали пам'ятник Леніну. Про це на своїй сторінці в соцмережі Facebook повідомив кореспондент прес-служби МЗС РФ Роман Манекін, передає «Є!».

Це - пл. Леніна в Донецьку. За повідомленнями в соцмережах, сьогодні вночі, о 3.55, прогримів потужний вибух. На фото, як я зрозумів, - його наслідки, - йдеться в повідомленні.

На фото, представлених журналістом, видно, що пам'ятнику завдано незначних пошкоджень.

Проте Манекін пообіцяв, що місцеві "правоохоронні органи" обов'язково знайдуть винуватців диверсії, так як "Донецьк - це не Харків".

Манекіна дуже обурив інцидент з монументом «вождю» комунізму. Він здивований, що біля Леніна ще рік тому стояли намети учасників протесту в 2014 році, а на сьогоднішній день в мережі з'являються відео, як молода людина розмальовує пам'ятник кольорами українського прапора. А потім пролунав і вибух.

Де, питаю, поліція, для якої, якщо не помиляюся, на цій самій площі побудована спеціальна «будка»? Удень їх на перехресті вул. Артема і пр.Гурова повно! А вночі? Навіщо введено комендантську годину? Для кого - таксистів і закоханих парочок? Де патрулі? Хоча б у центрі Донецька? Де, зрештою, донецькі комуністи (госп. Б.Літвінов, ау!), що стояли тут, біля пам'ятника, на смерть навесні 2014? - дивується кореспондент.

Він також порадив «укропам» уважно чергувати біля пам'ятників «своїх» Бандері та Шухевичу, тому що їх обов'язково також будуть підривати так само, як пам'ятник Леніну.