Світ
27 січня 2016
Уряд Німеччини спростив процедуру депортації мігрантів-правопорушників
Німецький уряд схвалив закон, який дозволить висилати з країни мігрантів, які вчинили правопорушення і засуджені до року позбавлення волі.
news-image

Цей закон ухвалений у зв'язку з масовими нападами на жінок у новорічну ніч у Кельні та інших містах країни, повідомляє «Є!» з посиланням на українську редакцію "Німецької хвилі".

У нас ніхто не може ставити себе над правом і законом, - заявив із цього приводу міністр юстиції Гайко Маас. - Злочинців слід послідовно притягати до відповідальності - це потрібно і для захисту мігрантів, які проживають у Німеччині, адже вони не заслужили, щоб їх "розглядали вкупі зі злочинцями.

Згідно з ухваленим законом, особу міграційного походження зможуть депортувати, якщо вона притягалася до відповідальності у вигляді щонайменше річного позбавлення волі через певні правопорушення - наприклад, завдання тілесних ушкоджень, вбивство чи зґвалтування. До цього додається також опір поліції та злочини проти власності, якщо вони були пов'язані з насильницькими діями, погрозами або введенням у оману.

Депортація має стати принципово можливою і у випадку, якщо особа була засуджена на менший, ніж річний, термін ув'язнення за вищезгаданими правопорушеннями. При цьому не важливо буде про яке покарання йтиметься - умовне чи реальне.

Окрім того, планується не визнавати мігрантами тих шукачів притулку, які вчинили правопорушення.

Згідно з чинним німецьким законодавством, мігрантів можуть позбавляти політичного притулку, якщо вони вчинили правопорушення, за які їм присудили термін позбавлення волі щонайменше на три роки.

Читайте також: У Берліні виходець з Ірану штовхнув німкеню під колеса поїзда метро