Політика
27 січня 2016
Росія та бойовики вимагають для Донбасу особливого статусу
За умовою, його необхідно буде закріпити у Конституції.
news-image

Від України вимагають надати Донбасу статус особливої території. Про це 27 січня заявив представник РФ на переговорах із врегулювання на сході України Борис Гризлов, передає Інтерфакс, пише «Є!».

"Голосування за Конституцією України має бути жорстко пов'язане з одночасним прийняттям поправок до статей 1 і 10 закону про особливий статус для додання особливому статусу постійної основи за "формулою Штайнмайера", - зазначив Гризлов.

Усі поправки,зауважив перемовник від Росії, повинні бути узгоджені у Контактній групі. Окрім цього, він вимагає від України визнати усіх осіб на виборних посадах у самопроголошених республіках, які за цей період були обрані. Гризлов наголошує, що їх повноваження не повинні припинятися у 2017 році.

Бойовики "ДНР" і "ЛНР" у свою чергу наголосили, що згодні з таким розвитком ситуації. Вони теж вимагають особливого статусу Донбасу, який буде закріплений в Конституції України.

"Йдеться про статтю 133, у якій передбачається закріпити особливий статус на постійній основі, а не в перехідних положеннях, які легко можна скасувати", - сказало джерело агентства.

Зокрема у цій статті йтиметься про особливий статус російської мови для Донбасу.