Світ
27 січня 2016
Рейтинги популярності Путіна в Росії пішли на спад
Росіяни бояться висловлювати в соцопитуваннях свою справжню думку.
news-image

У Росії зменшилася кількість росіян, задоволених роботою президента Володимира Путіна. За даними "Левада-центру", в січня 2016 року цей показник склав 82%, хоча рік тому главу держави підтримували 85% громадян, повідомляє "Інтерфакс", передає «Є!».

У січні 2014 року цей показник становив 65%, а піковим показником стали 89% - такого рівня підтримка президента досягла в червні. Близько половини респондентів - 45% - упевнені, що країна рухається в правильному напрямку.

"Рейтинги схвалення діяльності політичного керівництва країни дещо знизилися, проте в даний час вони як і раніше зберігаються на високому "посткримському" рівні, незважаючи на підвищену стурбованість населення економічною ситуацією в країні", - прокоментувала результати експерт "Левада-центру" Карина Піпія.

Роботу Дмитра Медведєва на посту голови уряду схвалюють 56% респондентів, роботою Держдуми задоволені лише 42% учасників опитування.

Респонденти також називали політиків, яким вони найбільше довіряють. У першу трійку потрапили Путін (58%), міністр оборони Сергій Шойгу (26%) і міністр закордонних справ Сергій Лавров (20%).

Раніше соціологи "Левада-центру" з'ясували, що росіяни бояться висловлювати в соцопитуваннях свою справжню думку "з приводу поточних справ в країні".