Київ
28 січня 2016
На засіданні комісії Київради підтримали звернення щодо відставки Яценюка
Постійна комісія Київради з питань місцевого самоврядування, регіональних та міжнародних зв'язків обговорювала актуальні питання.
news-image

27 січня відбулося засідання постійної комісії Київради з питань місцевого самоврядування, регіональних та міжнародних зв’язків. 

Про це передає кореспондент «Є!»

Крім членів комісії, до яких належить чотири депутати Київради, в т.ч. голова комісії Березніков Олександр Іванович, а також представників громадськості до засідання долучились й інші присутні.

Проекти рішень, що розглядалися, були різними. Зокрема «Про звернення Київської міської ради до ВР України щодо відставки Прем’єр-міністра України А.П. Яценюка» (Сиротюка Ю.М.), про внесення змін до рішення КМР «Про затвердження Положення про порядок подання та розгляду електронних петицій» (Шлапак А.В.), які були проголосовані «за» одностайно.

 Також члени постійної комісії розглядали інші питання, які у більшій мірі  безпосередньо стосуються Києва та його мешканців. Такими були: проект рішення про внесення змін до рішення КМР «Про управління районами м. Києва» (Гусовського С.М.) та проект рішення КМР «Про затвердження Положення про конкурсний відбір кандидатур на посади керівників суб’єктів господарювання комунального сектора економіки в м. Києві» (Бондаренка В.В.), в кінці обговорення якого були внесені зміни, а учасники дискусії змогли дійти між собою згоди.

 Під час дискусії з приводу звернення ВГО щодо Статуту територіальної громади м. Києва до розмови долучились громадські активісти. Мова йшла про чинний нині Статут, затверджений у 2002 році, а також про новий проект документа і подальшу роботу над ним. Зокрема, йшлося про необхідність створення робочої групи, до якої будуть залучені представники громадськості.

 Також в процесі обговорення активісти наголосили на необхідності оприлюднення програми щодо створення органів самоорганізації населення (ОСН) у ЗМІ та попросили голову комісії взяти це питання до розгляду. Адже, як було зазначено, в умовах децентралізації влади, проголошеної урядом, створення ОСН є одним з найбільш актуальних питань, і кияни потребують повсюдної деталізації цього процесу в засобах масової інформації.