Події
28 січня 2016
ГПУ відкрила справу проти нардепа, який звинуватив Медведчука в сепаратизмі
ГПУ відкрила справу проти депутата від "Народного фронту" Андрія Левуса, який раніше звинуватив Віктора Медведчука у фінансуванні сепаратизму.
news-image

Про це сам нардеп повідомив на своїй сторінці у Фейсбук, передає «Є!».

ГПУ на прохання Медведчука та Оппоблоку оперативно відкрила провадження проти мене. Цікаво, що я звернувся до ГПУ набагато швидше перевірити причетність Медведчука до проведення сепаратистських форумів, які проходять в Києві,Харкові, Дніпропетровську, Запоріжжі та Одесі. Саме це і обурило Медведчука. Відповіді на моє звернення немає. Замість неї - кримінальне провадження проти мене. Отже, ГПУ прикриває сепартистів і кума Путіна і готова саджати тих хто проти них бореться, - написав Левус.

Як ідеться в повідомленні на сайті проекту Медведчука "Український вибір", Генеральна прокуратура України розпочала досудове розслідування в рамках кримінального провадження  "за фактом завідомо неправдивого повідомлення народним депутатом Левус А. М. про вчинення злочину, поєднаного з обвинуваченням особи в особливо тяжкому злочині".

Також у екс-глави АП показали відповідний лист від ГПУ, підписаний заступником генпрокурора Юрієм Столярчуком.

Нагадаємо, раніше про перешкоджання звільненню українських заручників з полону російських терористів Медвечуком заявляли у центрі обміну полоненими.

Читайте також: Нардеп вимагає від ГПУ і СБУ "розібратись з сепаратистом Медведчуком" (документ)