Події
29 січня 2016
Кадиров хвалиться відкриттям в Чечні ісламського банку
Глава Чечні розповів про зустріч з керівниками фірми MAZKORP з ОАЕ, які прибули в республіку для обговорення питання відкриття ісламського банку в Чечні.
news-image

Про це написав Кадиров на своїй сторінці «ВКонтакте» у четвер, 28 січня, передає «Є!».

На зустрічі з главою республіки були керівники фірми MAZKORP Хелал Суха Хілал Рашид Алмазроуей і Ваель Сааб. Питання про відкриття, написав Кадиров, попередньо опрацьовувалося.

Для Чечні відкриття банку має величезне значення. У республіці ведеться будівництво великих об'єктів за участю капіталу з еміратів. Єдина перешкода - відсутність ісламських банків, - йдеться в пості.

Кадиров також написав, що МАZCORP намір взяти пайову участь у будівництві фармацевтичного кластера «Магнус-Грозний». Також будуть внесені інвестиції в будівництво висотного комплексу «Ахмат-Тауер».

Ісламський банкінг - певний спосіб ведення банківських справ, який узгоджується з правилами исламу. Так, приміром, забороняються азартні ігри, позикові відсотки, спекуляція. Забороняється співпрацювати з тими сферами, які забороняють в ісламі: виробництво алкоголю, тютюну, чаклунство.

Видавати кредити в ісламських банках заборонено, тому клієнт купує товар, на суму якого береться кредит, а потім виплачує його вартість з націнкою в розстрочку.

Читайте також: "Давайте вже повернемо Крим! Жити нема за що!" - валютні іпотечники в Росії штурмують банк (ВІДЕО)