Суспільство
29 січня 2016
Російський журналіст заявив, що виступить свідком проти Путіна в Гаазі (ФОТО)
Аркадій Бабченко зазначив, що настав час свідчити проти військових злочинів Росії в Грузії.
news-image

Як повідомляє «Є!», відомий військовий журналіст, який виступає з різкою критикою Путіна, написав на своїй сторінці у Facebook, що бачив результати злочинів у війні Росії з Грузією, а також зафіксував все на фото та готовий виступити свідком в міжнародному суді.

Міжнародний кримінальний суд дозволив канцелярії прокурора почати розслідування злочинів, які були здійснені в 2008 році в Південній Осетії і Грузії. У рішенні вказується, що злочини були скоєні на грузинській території, оскільки світова спільнота не визнає незалежність республіки. Злочини були здійснені в ході міжнародного військового конфлікту з 1 липня по 10 жовтня 2008 року, - написав Бабченко. - На тій війні я побачив не так, щоб зовсім вже все, але кой чого побачив. І як горіло Тамарашені, яке, за чудовим висловом товариша Кокойти "ми там все зрівняли з землею" - бачив. І як горіли інші грузинські села, коли я вертушкою повертався з-під Горі в Джава - теж бачив. Від горизонту до горизонту". 

Журналіст наголосив, що були зняті не тільки злочини РФ в Грузії, але й у інших країнах. За його словами, час розплати за них ще прийде.

Читайте також: Порошенко доручив звернутись до Радбезу ООН через "геополітичний свербіж" Путіна