Події
29 січня 2016
Квіташвілі посварився з "Опоблоком" через реформи і грип
Депутат та міністр охорони здоров'я посперечалися щодо швидкості реформ у галузі.
news-image

Про відсутність змін на краще депутат від "Опозиційного блоку" Ігор Шурма сказав міністрові охорони здоров'я Олександрові Квіташвілі під час години запитань до уряду у Раді, передає «Є!» з посиланням на Gazeta.ua.

Міністерство охорони здоров'я перетворилося сьогодні в міністерство торгівлі й міністерство жебраків. Реформи відсутні. Чому? По-перше, за цей рік чотири рази мінявся штатний розпис. По-друге, взагалі не проводяться колегії. Мало того, що немає реформ, ще й не виконуються закони – наприклад, закон про екстрену медичну допомогу, - сказав Шурма.

Також він дорікнув міністрові затримкою з оголошенням епідемії грипу.

18 числа все ще було нормально по грипу. Як сніг на голову – сьогодні 150 померлих. У мене запитання до Кабміну: якщо ви поділяєте роботу Міністерства, то ви не заслуговуєте довіри. Якщо ви не поділяєте роботу міністерства – чому не даєте оцінку і не допускаєте до роботи професійних міністрів? - сказав Шурма.

Квіташвілі відреагував досить жорстко. Сказав, що реформи гальмує комітет з питань охорони здоров'я, в якому працює Шурма.

Реформи починаються ухваленням базових законів, які у вашому комітеті лежать з липня в 15-ти різних редакціях. Приймайте будь-яку редакцію! Я бачив кадри з вашого позавчорашнього комітету. Я такі образи, які особисто ви й пані Бахтєєва... Я не знаю, як це взагалі висловити, слів не вистачає. Я від вас жодних претензій не прийматиму, поки ви публічно не вибачитеся перед моїми заступниками, перед міністерством і людьми, які там сиділи, які працюють 20 годин на день. Тож, будь ласка, притримайте свої претензії при собі, ухвалюйте закони й займайтеся тією справою, якою ви повинні як депутат займатися, - відреагував Квіташвілі.

Як відомо, це вже не перший випадок публічної критики роботи міністра охорони здоров'я. Після однієї з нападок, у липні, він написав заяву про відставку. Але Верховна Рада досі не затвердила її.

Читайте також: В Україні оголошена епідемія грипу