Політика
29 січня 2016
«Який вам карантин?! Всі – до школи!» - нардеп Королевська
Наталія Королевська вважає, що діти повинні вчитися, а не відпочивати під час навчального року.
news-image

Нардеп від «Опоблоку» Наталія Королевська хоче почути відповідь від Міністерства освіти та Міністерства охорони здоров’я на питання: коли діти повернуться на навчання після оголошеного карантину? Про це вона сьогодні розповіла на брифінгу у Верховній Раді, передає кореспондент  «Є!».

Це що за новий спосіб лікування? Вже планується, що діти третій тиждень відпочиватимуть! Вони восени також відпочивали кілька тижнів! Скоро діти у нас будуть більше відпочивати, ніж вчитися. Діти не отримують знання, вони всі сидять на вулиці, де ще більше захворюють, а у батьків немає грошей на ліки. Батькам потрібно йти на роботу, дітей залишати ні з ким. І краще нічого не могли придумати у Міністерствах освіти та охорони здоров'я, разом з органами місцевого самоврядування - як закрити школи на карантин. Це не вирішення проблеми, - сказала Королевська.

Нардеп зазначила, що вимагатиме, щоб міністр охорони здоров'я і міністр освіти відзвітували в Парламенті і розповіли про існуючий план дій щодо боротьби із грипом. Також вона наголосила, що дітей необхідно повернути в школи, забезпечити їм гідне харчування та надійні противірусні заходи.

Вчителям і лікарям необхідно нормально проіндексувати зарплати.Тоді буде кому боротися з епідемією і кому лікувати. А мами будуть нормально планувати робочий день. Тому що сьогодні вони (міністерства - ред.) країну занурюють в хаос, - стверджувала Наталія Королевська.

Як повідомили сьогодні у прес-службі Міністерства охорони здоров'я, з початку епідемічного сезону (28.09.2015 – 29.01.2016 року) в Україні зареєстровано майже 3,1 млн хворих на грип та ГРВІ, перехворіло 7,9 % населення.   Із загальної кількості захворілих ≈ 65,0 % становлять діти віком до 17 років.

На третьому тижні 2016 року у 18 областях показник захворюваності на грип перевищили епідемічні пороги, з них в 11 областях – більше ніж на 50,0 % (Волинська, Дніпропетровська, Донецька, Київська, Кіровоградська, Полтавська, Рівненська, Сумська, Тернопільська, Луганська, Чернівецька області).   В інших регіонах країни епідемічні пороги знаходяться в межах від (-2,3 %) у Харківській області до (-46,5 %) в Івано-Франківській області.  

З початку епідемічного сезону за оперативними даними зареєстровано 155 лабораторно підтверджених летальних випадки від грипу, з них 2 дітей віком до 17 років та один летальний випадок серед вагітних. Найбільша кількість летальних випадків в Одеській області – 32 випадки, в Вінницькій – 13, Запорізькій – 12, Рівненській – 11.  

Станом на 29.01.2016 року по Україні у 12 863 загальноосвітніх закладах, дошкільних навчальних закладах продовжується призупинення навчання, а у 1289 аналогічних закладах поновлено навчання.

Читайте також: "Мамо, давай вип'ємо що-небудь, щоб заснути і не проснутись" - нардеп прочитала листа від мешканки Сумщини