Політика
3 лютого 2016
Екс-ватажок "ЛНР" вільно розгулює по Києву (відео)
Про це повідомляє волонтер і координатор проекту "СтопТерор" Семен Кабакаєв.
news-image

В одному з київських кафе помітили учасника захоплення будівлі Служби безпеки України в Луганську, а в подальшому -  одного з ватажків "ЛНР" Сергія Корсунского.


Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив волонтер і координатор проекту "СтопТерор" Семен Кабакаєв, передає «Є!».

"Сьогодні (у вівторок, 2 лютого. - ред) у мене була в Києві зустріч з одним з сепаратистів, він брав участь в захопленнях урядових будівель в Луганську. Корсунский Сергій Олегович був правою рукою Болотова, одним з командирів незаконних озброєних формувань при захопленні держустанов. Постійно виступав на різних прес-конференціях з Болотовим, закликав до федералізації України. У вимогах він висував: визнання героями "Беркут" і солдат ВВ, які стояли проти Майдану"


"Знайомий він з Максимом Шевченком. Максим обіймає посаду радника Путіна з прав людини, був в Луганську під час захоплення, намагався налагодити діалог з Києвом. Максима Корсунский кликав, щоб з'ясувати, будуть зелені чоловічки як в Криму, чи ні. На той момент ситуація була невизначена і частина лідерів сепаратистів не знала, буде військова допомога від Росії, чи ні. Результат ми бачимо", - додав Кабакаєв.


Як повідомив Кабакаєв, Корсунский їздить по Києву на машині марки Lexus і спокійно сидів в одному із столичних кафе зі своєю дружиною.


"Він довго намагався нам довести, що він за єдину Україну, показував довідку, видану в МВС, що до нього немає претензій. Тепер у мене виникає питання до правоохоронних органів: Чому людина, яка стояла біля витоків створення республік, спокійно пересувається по Києву"?!, - дивується координатор "СтопТерор".

"До зустрічі з Сергієм я дзвонив в СБУ, мені відповіли, що кримінальної справи на нього немає. Трохи пізніше переговорив з Антоном Геращенком, він пообіцяв направити запит в службу безпеки на цю тему. Я і наш проект вже близько 2-х років допомагаємо структурам СБУ, МВС, ВСУ у боротьбі з окупантом, я хочу отримати чітку відповідь. Чому Корсунский вільно пересувається по місту Києву"