Події
4 лютого 2016
США звинувачують Росію у зриві переговорів по сирійському конфлікту
США вважають, що міжнародні переговори в Женеві щодо вирішення сирійського конфлікту перенесли на 25 лютого через дії Росії в Сирії.
news-image
Про рішення перервати переговори до кінця місяця повідомив у середу спецпосланець ООН щодо сирійської кризи Стаффан де Містура, передає «Є!» з посиланням на Reuters.

Раніше з'явилася інформація про те, що сирійська армія прорвала блокаду двох населених пунктів поблизу Алеппо і наступає на позиції повстанців за підтримки російської авіації.

У Вашингтоні вважають, що урядова армія Сирії бореться не так із терористами з "Ісламської держави", як з представниками опозиції, і що Росія допомагає Дамаску в цьому.

Надзвичайно важко зрозуміти, як удари по мирних об'єктах можуть сприяти мирному процесу, - наголосив представник Держдепартаменту Джон Кірбі.

Російські дії в Сирії стали однією з причин того, що ООН вирішила припинити мирні переговори, цитує видання високопосадовця з ООН, який побажав залишитися неназваним.

Раніше повідомлялося, що переговори з врегулювання конфлікту в Сирії, перший раунд яких пройшов у Женеві, відклали до 25 лютого.