Політика
4 лютого 2016
Ситуація із Кононенком – це тест для Президента – Олег Ляшко
Нардеп через ЗМІ звернувся до Петра Порошенка, у якому зазначив, що наразі «вся країна» чекає від Президента справедливого рішення.
news-image

Якщо друзі Президента не будуть притягнені до відповідальності - це може означати кінець демократичного парламенту. Про це заявив сьогодні журналістам у кулуарах Верховної Ради лідер Радикальної партії Олег Ляшко, передає кореспондент «Є!».

Нардеп зазначив, що скандал із нардепом від БПП Ігорем Кононенком – це тест для Президента, бо якщо нардеп уникне відповідальності - це означає що влада є «брехливою»  та «використовує розмови про боротьбу із корупцією лише для розправи із політичними опонентами».

Олег Ляшко через ЗМІ звернувся до Петра Порошенка, у якому зазначив, що зараз «вся країна»  чекає від Президента справедливого рішення.  

Я прошу Вас переконати вашого друга та бізнес- партнера Кононенка скласти мандат та дати можливість Антикорупційному бюро провести прозоре розслідування. Також прошу Вас невідкладно внести до Парламенту подання на звільнення Генерального прокурора Шокіна, бо у Генпрокуратурі - також концентрація корупції. А ще у мене питання - чому люди, замішані у корупції , призначені саме Президентом? Зокрема - Шокін, Кононенко, Гонтарева, Демчишин, Ворушилін.

Президент Порошенко не повинен поводити себе так, як Янукович, який казав: «Я своїх ніколи не здаю». Свій - не свій, але якщо винуватий - відповідай. Відповідати зараз повинен Кононенко. Вся країна дивиться на рішення Президента. Якщо Кононенко складє мандат - це означає, що влада змінюється, якщо ні - влада не змінилася та не має права на існування, - заявив нардеп.

Читайте також: Кандидатом на посаду гендиректора аеропорту «Бориспіль» став екс-гендиректор, під час правління якого були виявлені корупційні зловживання