Події
8 лютого 2016
На Донеччині затримали банду, яка грабувала і катувала людей. Ватажок - екс-міліціонер
У Донецькій області поліцейські припинили діяльність злочинної групи, яка здійснила понад 40 озброєних розбійних нападів та інших зухвалих злочинів.
news-image

Бандити проникали в будинки громадян під виглядом працівників "Енергонадзора", катували і грабували своїх жертв. Злочинці використовували вогнепальну і холодну зброю, палили людей праскою.

Ця злочинна група з'явилася влітку 2014 року, коли Донеччину захлеснула хвиля свавілля і терору. Банду, до складу якої входило 5 осіб, заснував 52-річний чоловік, колишній дільничний інспектор, який звільнився з лав міліції ще в 2003 році. Він втягнув у злочинну діяльність свого сина, якому на той момент було 17 років, і ще двох чоловіків і жінку.

Зловмисники діяли по усій території Донеччини. Жертв обирали за візуальними ознаками: якщо людина мала хорошу квартиру з металевими дверима, машину, відповідно одягалася – вона була приречена. Серед потерпілих - підприємці, далекобійники, працівники податкової служби тощо.

«Працювали» нальотчики за перевіреною схемою. Спочатку стежили за жертвою, аби дізнатися розпорядок дня та впевнитися, що буде, чим поживитися. Потім екіпірувалися та нападали.

Першою йшла жінка, яка представлялася працівницею «Енергонадзору», інші чекали поряд. Коли людина відкривала двері, розбійники вдиралися до квартири, зв’язували жертву та її домочадців і вимагали гроші і цінності. Бандити, озброєні пістолетом та ножем, били та катували потерпілих, улюбленим засобом заставити людину віддати своє майно була розпечена праска.

Забирали усе коштовне: гроші, золоті прикраси, елітний алкоголь, техніку, шуби, сервізи.

Зараз суд обрав зловмисникам запобіжний захід у вигляді арешту з утриманням у слідчому ізоляторі. Підозрюваним загрожує до 12 років позбавлення волі.

Читайте також: Блондинка на Range Rover з Монако називає співвітчизників "ніщебродами"