Події
8 лютого 2016
Кадиров розповів про чеченський спецназ у Сирії. Кремль мовчить
Рамзан Кадиров заявив, що його кращі кадри є агентами в самій "Ісламській державі".
news-image

Глава Чечні Рамзан Кадиров в ефірі телеканалу «Росія 1» заявив, що на території Сирії діють бійці чеченського спецназу, передає «Є!».

Сюжет про чеченському спецназі був показаний 7 лютого о ефірі програми «Вести недели» як анонс фільму Олександра Рогаткіна, який вийде в програмі «Спеціальний кореспондент» ввечері 10 лютого.

Центр сил спеціального призначення під Центороем. У Чечні саме тут проходили підготовку бійці, які зараз діють в Сирії в тилу у ІГІЛ. Прийшов час розповісти про тих, хто забезпечує успіх російської авіації на землі ціною власного життя, - йдеться в сюжеті.

Рамзан Кадиров, голос якого звучить за кадром, повідомляє, що вдалося створити розгалужену агентурну мережу безпосередньо в самій «Ісламській державі».

Туди були направлені кращі бійці республіки. Вони збирають інформацію про структуру, чисельність терористів, визначають цілі для бомбардувань і фіксують їх результат, - йдеться в сюжеті.

Кадиров також розповів, що агенти спецслужб з Чечні ще на самому початку громадянської війни в Сирії були під прикриттям відправлені в тренувальні табори для підготовки бойовиків, які сповідують ваххабізм.

Інструктори там були з натівських держав, - заявив глава Чечні.

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков переадресував в силові відомства питання про участь спецназу з Чечні в наземної спецоперації в Сирії, повідомляє «Інтерфакс». При цьому Пєсков нагадав, що «Міноборони РФ неодноразово пояснював, хто знаходиться в Сирії, з якого моменту, і чим вони там займаються».

У нас, на превеликий жаль, є втрати. Вони для того, щоб в подальшому жити було спокійно на території Чеченської Республіки, - зазначив глава Чечні Рамзан Кадиров.
Читайте також: Кадиров очолює Чечню останній місяць