Події
8 лютого 2016
У Херсоні на набережній Дніпра нові патрульні присягнули українському народу (фото)
Вже сьогодні поліцейські вийдуть на перше чергування вулицями обласного центру.
news-image

Сьогодні, 8 лютого 2016 року, у Херсоні на набережній Дніпра 302 нових патрульних поліцейських склали присягу на вірність українському народу, передає «Є!» із посиланням на прес-службу Нацполіції.

В урочистостях взяли участь глава МВС України Арсен Аваков, очільник Національної поліції України Хатія Деканоідзе, керівники обласної і місцевої влади.

Право урочисто зачитати текст Присяги працівника Національної поліції надали начальнику управління патрульної поліції міста Херсона лейтенанту поліції Максиму Єрмакову. Разом з ним слова присяги виголосили 302 херсонських патрульних поліцейських, серед яких – 241 чоловік та 61 жінка.

За словами міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова, сьогоднішня подія є ще одним кроком уперед. Восени минулого року в Херсоні розпочався набір до нової патрульної поліції. Тоді заявки подали 3200 людей, завершили навчання 302 кандидати.

Глава МВС зазначив, що ключовим в діяльності нової поліції повинен бути принцип "Служити і захищати", а не "карати і "кришувати", навіть з огляду на ситуацію, коли в країні – війна, а поруч знаходиться окупований Крим. 

У свою чергу, голова Національної поліції України Хатія Деканоідзе побажала новим поліцейським завжди залишатися вірними українському народу, дотримуватись вимог Конституції, бути гуманними, чесними, сумлінними та дисциплінованими працівниками Національної поліції України.

У новій патрульній поліції Херсона працюють 16 учасників АТО, 189 патрульних мають вищу освіту, також багато спортсменів: кандидати у майстри спорту з рукопашного бою, майстри спорту з футболу міжнародного класу. Наймолодшим патрульним 22 роки, найстаршому - 36 років.