Резонанс
8 лютого 2016
«Мене запросив Кононенко. З прем'єром вони погодили» - опубліковано листування Абромавичуса і Пасишника
Нардеп Сергій Лещенко опублікував СМС-листування міністра економрозвитку Айвараса Абромавичуса і нардепа Андрія Пасишника.
news-image

Про історію, яка передувала гучній заяві про відставку міністра, Лещенко написав у своєму блозі на УП, пише «Є!».

Вже відомо, що заступником міністра економіки за квотою Кононенко, який відповідає за "Нафтогаз", про якого на брифінгу журналістам розповів Абромавичус, - це Андрій Пасишник.

Пасишник передав Абромавичуус документи на своє призначення через приймальню, після чого вони спілкувалися через Вайбер. Листуючись, Пасишник прямо повідомив, що йде на посаду заступника міністра за протекцією Ігоря Кононенко. Більш того, пославшись, що Ігор Кононенко вже погодив питання про призначення з прем'єр-міністром Арсенієм Яценюком, - пише Лещенко.

Він повідомляє, що коли Пасишник став тиснути на Абромавічус, щоб той швидше вносив його на посаду, Айварас відповів, що особливо не знайомий з Пасишник. На що Пасишник повідомив, що передав через приймальню всі документи на своє призначення для ознайомлення.

На підтвердження вищесказаного, у Абромавичуса збереглися ці повідомлення - які після початку скандалу Пасишник видалив із загального діалогу, не знаючи, що міністр економіки завбачливо встиг зробити копії:

Також нардеп повідомляє, що "після чату з Пасишником Абромавичусу надійшов "контрольний" дзвінок від керівництва адміністрації президента для прискорення кадрових рішень".

Читайте також: Абромавичус готовий повернутися до уряду