Війна
8 лютого 2016
Бойовики закривають шахти і гонять людей воювати - Тука
Бойовики самопроголошених "ЛНР" та "ДНР" закривають шахти на підконтрольних їм територіях, щоб залучати місцеве населення воювати в їх лавах.
news-image
Про це повідомив голова Луганської військово-цивільної адміністрації Георгій Тука, передає «Є!» з посиланням на Ліга.net.

За словами губернатора області, місцеві все менше і менше хочуть воювати на стороні терористів.

У зв'язку з цим на тій стороні почали вдаватися до не зовсім традиційних способів... Не так давно на одну з шахт прийшли товарищі з автоматами і оголосили, що з завтрашнього дня шахта не працює. Таким чином, близько двох тисяч людей опинилися без роботи, а їхні сім'ї - без засобів до існування, - розповів Тука.

Він додав, що не виключено варіант, коли частина звільнених повірить обіцянкам про виплату зарплат і піде служити до бойовиків "ЛНР".

Тука також пояснив, що зараз злочинні угруповання Донбасу відчувають значний брак охочих воювати з територій псевдореспублік. Тепер в якості заміщення живої сили використовуються регулярні частини російської армії або так звані найманці.

Губернатор Луганської області також підкреслив, що категорично проти закриття шахт на територіях, підконтрольних українській владі.

Цього допустити ні в якому разі не можна. Депресивний край, тут і так з рівнем безробіття, м'яко кажучи, не все добре... У нас за спиною знову спалахне, - сказав він.
Читайте також: Бойовики "ЛНР" налякані "американськими військовими" в Сєвєродонецьку