Політика
9 лютого 2016
Кремль «наїхав» на Меркель через її різку оцінку дій РФ у Сирії
Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков закликав канцлера Німеччини бути акуратніше у висловлюваннях і оцінках операції ВКС Росії в Сирії.
news-image

Прес-секретар президента нагадав, що ніяких доказів протиправних дій з боку російських військових в регіоні представлено не було, передає «Є!» з посиланням на російські ЗМІ.

Потрібно звернути увагу на те, що, незважаючи на величезну кількість подібних заяв, досі ніким не було представлено жодного вартого довіри підтвердження цих слів, - заявив Пєсков. - Треба згадати період три роки тому - два роки тому, коли ми не чули подібних оцінок варварських дій терористів, які наступали варварськи по сирійській території і фактично брали в кільце сирійські збройні сили і легітимні влади. Тоді ні від кого ми не чули подібних заяв. Ми закликаємо ще раз дуже уважно і відповідально використовувати ось такі трактування в і без того складній ситуації.

Таким чином  в Кремлі прокоментували заяви Ангели Меркель, що пролунали на спільній прес-конференції з прем'єр-міністром Туреччини Ахметом Давутоглу, де жінка-політик зізналася, що «не тільки вражена, але і шокована» стражданнями десятків тисяч людей в Сирії через атаки спільної армії Асада і Росії. 

Читайте також: Пєсков заявив, що слова Ердогана про окупацію Росією частини Сирії - абсурдні