Політика
9 лютого 2016
Порошенко висловився щодо зняття депутатської недоторканності
Народним депутатам не потрібна абсолютна недоторканність, вони мають бути захищені лише за відсутність переслідування за свою політичну позицію.
news-image

Як передає «Є!» з посиланням на УНІАН, про це заявив президент України Петро Порошенко сьогодні на зустрічі з працівниками НАБУ.

Я не став чекати поки депутати проявлять конституційну ініціативу і вніс проекти змін до Конституції щодо скасування депутатської недоторканності. Верховна Рада чесно за це проголосувала, за направлення його до Конституційного суду, а потім вони стали дуже зайняті, і в них немає часу, і в них руки не дійшли, щоб розглянути цей законопроект, - заявив він.
Вони думали, що якщо його не було розглянуто на цій сесії, то він вже зникає. Я дуже щасливий тому, що Верховна Рада прийняла зміни до Регламенту. Це скликання народних депутатів має розглянути зміни до Конституції по суті в першому та другому читанні, - додав Порошенко і зазначив, що цей законопроект дістав схвальний висновок Конституційного суду.

За словами президента, «сьогодні м’яч знаходиться на полі Верховної Ради і потрібен суспільний запит та громадський тиск».

Отже депутатам не потрібна абсолютна депутатська недоторканність, але вони мають бути захищені від переслідування за свою політичну позицію, за свої виступи в парламенті, - підсумував Порошенко.

 

Читайте також: Гройсман розповів для чого депутатам імунітет