Норвегія виділить Україні 4 млн євро без повернення
5 мільйонів українців потребують гуманітарної допомоги, у тому числі 1,5 мільйони внутрішньо переміщених осіб, тому Норвегія виділить 40 мільйонів норвезьких крон (близько 4,15 млн євро) для підтримки України.
news-image

Про це заявив статс-секретар міністерства закордонних справ країни Торе Хаттрем, передає «Є!» з посиланням наDeutsche Welle.

Половину суми отримає Норвезька рада у справах біженців, що працює із гуманітарними проблемами на сході України. Другу половину розподілять серед Міжнародного комітету Червоного Хреста, Міжнародної організації з міграції, а також Halo Trust (організація, що опікується розмінуванням) і Управління ООН з координації гуманітарних питань.

Конфлікт в Україні все ще дуже серйозний. Критично важливо, щоб усі сторони дотримувалися своїх зобов'язань та працювали над політичним рішенням. Це буде моїм меседжем українській владі під час мого візиту, - заявив Хаттрем, який відвідує Україну 7-9 лютого.

Його візит став продовженням пакету підтримки України від Норвегії, започаткованого під час відвідання Києва прем'єр-міністеркою Ерною Солберг у листопаді 2014 року.

Хаттрем підкреслив, що Осло планує бути надійним партнером Києва у майбутньому, проте ці відносини залежать від проведення в Україні широкомасштабних реформ.

У Києві Хаттрем зустрічається з українськими чиновниками, а також з місцевими та міжнародними активістами. 

Україна потребує нашої підтримки, проте ми маємо також встановити чіткі вимоги до результатів, - резюмував статс-секретар.

 

Читайте також: Російський "гуманітарний конвой" супроводжують машини зв'язку