Політика
10 лютого 2016
Посол України у Хорватії на сайті хорватської газети пояснив Послу РФ, чому він не прийде до нього на свято
На сайті хорватської газети «Вечерні Лист» розміщено відкритий лист Посла України у Хорватії Послу РФ
news-image

Сьогодні, 10 лютого 2016 року хорватська газета «Вечерні Лист»  під заголовком «Посол України пояснює Послу Росії, чому не може прийти на святкування», розмістила на своєму сайті  «Відкритий лист Посла України у Республіці Хорватія Олександра Левченка Послу Російської Федерації в Хорватії Анвару Азімову», передає «Є!» із посиланням на прес-службу МЗС.

Мова йде про запрошення на адресу українського Посла від Посла РФ на прийняття з нагоди Дня російської дипломатії.

Посол України Олександр Левченко зазначив, що міг би залишити запрошення без відповіді, але, це був би привід для розмов на кшталт "Посол України відхилив протягнуту руку «дружби і примирення»", тому він вирішив публічно пояснити, чому не може прийняти запрошення на святкування.

Росія де-факто веде проти України війну, в якій загинули тисячі моїх співвітчизників, окупувала наш Крим і частину Донбасу, а російська дипломатія, у тому числі й Ви особисто, самовіддано цю агресію виправдовує... Якби я прийняв запрошення, то тим самим по суті визнав би окупацію Росією українських територій, принизив би і себе, і свою Батьківщину. Тому в запрошенні, яке виглядає, наче дружній жест, я відчуваю приховану зневагу, - пояснив Посол України.

 Втім, Олександр Левченко пояснив, що він - за примирення, "але не за примирення зі злочином".

Я вірю у відновлення дружби між Україною і Росією. Але тільки тоді, коли Росія поверне Україні Крим та інші загарбані території, а всі винуватці агресії постануть перед трибуналом десь у Москві або Гаазі. До того часу прошу Вас, шановний пане Посол, не переобтяжувати себе надсиланням на мою адресу подібних запрошень, - написав український дипломат.
Читайте також: Завтра посольство Бельгії розпочне заходи, присвячені сторіччю Першої світової війни, з відкриття меморіалу Марселю Тірі