Події
10 лютого 2016
Мешканці Маріуполя обурені брехнею на телеканалі Ахметова
Обурення викликало те, як місцевий телеканал МТВ, який входить в медіа-холдинг Ріната Ахметова, висвітлив приїзд Дмитра Яроша в Маріуполь.
news-image

Про це на своїй сторінці Facebook пише активіст Петро Андрющенко, передає «Є!» з посилання на "Новости Донбасса".

Якщо Ви думаєте, що брехливу пропаганду народжує тільки ТВ окупантів, то Ви не праві. Маріупольські ТВ канали Ахметова прекрасно переймають досвід, народжуючи якщо не альтернативну реальність, то хвацько перекручуючи існуючу, - пише він.

Обурення активістів викликало перекручування фактів і викроювання слів з контексту.

Виявляється, що одна з найсміливіших викладачів з команди "Сила людей "Маріуполя Світлана Назаренко обурена тим, що« що в навчальних закладах міста викладають люди, що схвалюють російську мову. Обурений педагог прирівнює подібний жест до сепаратизму ... І це при тому, що Світлана разом з колегами Вікторія Бахалова і Тетяна Бурак вже рік як намагаються домогтися разом з нашою командою звільнення тих, хто і зараз розганяє сепаратистські настрої в школах. І ні слова, ні слова не було сказано про російську мову! - пише він.

За словами Петра Андрющенко, сама Світлана Назаренко є вчителем російської мови.

Лист на підтримку Дмитра Яроша на своїй сторінці в Facebook написала й інша маріупольчанка Наталія Скоробогатова.

Я була присутня на зустрічі з Дмитром Ярошем. Чула всі питання, відповіді та виступи. Але коли подивилася сюжет - жахнулася, як можна перекрутити слова виступаючих. Журналіст Артем Попов працював в кращих традиціях російського TV. Він перекрутив виступ Світлани Назаренко, - написала вона.

Сюжет викликав масове обурення серед активних городян. Зараз люди готують спростування, а також роздумують над тим, щоб подати в суд.

Зараз сюжет недоступний в мережі.

Читайте також: "Брехня брехнею поганяє...", - Тука прокоментував протест на передовій