Світ
11 лютого 2016
В Індії помер солдат, який шість днів провів під восьмиметровим шаром снігу після сходу лавини
Рятувальна команда виявила Наїка Ханамантаппа на висоті близько 6 тис метрів.
news-image

В Індії помер солдат, який був знайдений живим під восьмиметровим шаром снігу через шість днів після того, як на військову базу на льодовику Сіачен в Гімалаях, де він проходив службу, зійшла лавина. Про це повідомляє агентство Reuters, передає «Є!».
Рятувальна команда виявила Наїка Ханамантаппа на висоті близько 6 тис метрів. У нього був слабкий пульс, і лікарі зробили все можливе, щоб стабілізувати його стан. Після цього солдат був доставлений у військовий госпіталь в Нью-Делі.
Рятувальники протягом майже тижня вели пошуки 10 військовослужбовців, що зникли в результаті лавини, що зійшла 3 лютого. Через день після початку рятувальних робіт військові повідомили, що шансів знайти живих дуже малі. У своїй офіційній заяві вони визнали, що інші дев'ять солдатів вважаються загиблими.
Прем'єр-міністр Нарендра Моді назвав загибель військовослужбовців трагедією і висловив співчуття їхнім родинам.

Льодовик Сіачен в гірській системі Каракорум, який є спірною територією між Індією і Пакистаном, розташований на висоті 6 тис. метрів над рівнем моря. Військовослужбовці там постійно страждають від висотної хвороби, сильних вітрів, обморожень і низьких температур, що опускаються часом до мінус 60 градусів Цельсія. 

Читайте також: У Греції під час навчань розбився вертоліт ВМС, загинув екіпаж