Світ
11 лютого 2016
Росія звинувачує США в бомбардуванні Алеппо, хоча раніше звітувала про успішну операцію в цій провінції
Міноборони РФ після звістки про знищення госпіталів і людські жертви заявляє, що це літаки-штурмовики США в середу наносили удари по сирійському місту Алеппо.
news-image

Про це заявив представник Міноборони Ігор Конашенков в четвер, 11 лютого, передає «Є!» з посиланням на «Дождь».

Вчора о 13:55 за московським часом з території Туреччини найкоротшим курсом прямо на Алеппо в сирійське небо увійшли два штурмовики ВВС США А-10 і по повній відпрацювали по об'єктах в місті, - прокоментував Конашенков.

Напередодні представник Пентагону Стівен Уоррен сказав, що російські літаки розбомбили два госпіталі. За його словами, через це 50 тисяч сирійців виявилися без медичної допомоги. 

Конашенков повідомив, що в середу російські літаки в районі Алеппо не працювали.

Найближча мета була в більш ніж 20 кілометрах від міста. А над самим містом вчора активно літала тільки авіація так званої антіігіловской коаліції: літаки і ударні безпілотники, - сказав він.

Проте сьогодні ТАРС також повідомляло, що Ігор Конашенков звітував перед журналістами про успішні авіаоперації в Сирії.

За минулий тиждень, з 4 по 11 лютого, літаки російської авіагрупи в Сирійській Арабській Республіці виконали 510 бойових вильотів, в ході яких завдано поразки 1 888 об'єктів терористів в провінціях Алеппо, Латакія, Хама, Дейр-ез-Зор, Дераа, Хомс, Хасеке і Ракка, - сказав він.

За словами Конашенкова, "в результаті нанесення авіаційних ударів літаками Повітряно-космічних сил Росії терористи несуть значні втрати".

У провінції Алеппо знищено два впливових польових командира, - вказав представник відомства.
Читайте також: Росія пропонує зупинити вогонь в Сирії з 1 березня