Київ
11 лютого 2016
У Києві почав працювати веб-портал, який дозволяє відстежувати роботу снігоприбиральних машин онлайн
Відтепер відслідковувати роботу снігоприбиральної техніки можна в режимі реального часу.
news-image

У Києві почав працювати веб-портал, який дозволяє відстежувати онлайн роботу снігоприбиральних машин. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко, передає «Є!».

Сьогодні кияни в онлайн-режимі можуть відслідкувати рух усіх автобусних, тролейбусних та трамвайних маршрутів. І цей проект користується великою популярністю. Тож ми вирішили запустити аналогічний проект щодо роботи снігоприбиральної техніки. Відтепер, завдяки вмонтованим у комунальні машини GPRS-навігаторам, кожен киянин зможе побачити всю техніку на інтерактивній карті Києва. Тобто люди матимуть інформацію, яка техніка і де прибирає сніг на даний момент. Сьогодні це особливо актуально, зважаючи на погодні умови, – зазначив Віталій Кличко.

Платформу http://clean-city.kiev.ua/ було створено спільно з КК «Київавтодор» та КП «Київпастранс» у рамках проекту Єдиного диспетчерського центру, який є однією зі складових частин Kyiv Smart City.

На сьогодні GPRS-навігаторами обладнано 296 одиниць снігоприбиральної техніки.

У зв’язку з погіршенням погодних умов комунальна корпорація «Київавтодор» збільшила кількість спеціальної техніки, яка сьогодні чергує на дорогах столиці. Зокрема, кількість солерозкидувачів збільшено до 84. Також у посиленому режимі працює 45 бригад із ручного прибирання. Спецтехніка та бригади з ручного прибирання КК «Київавтодор» готові до роботи у цілодобовому режимі.

Читайте також: Сьогодні Київрада розгляне питання про співробітництво та побратимство з російськими містами