Суспільство
11 лютого 2016
Чоловік з ДЦП, якого вигнали з ресторану, започаткував флешмоб (відео)
Роман Кисляк прийняв запрошення першої леді країни.
news-image

Відомий переселенець з Донецька і людина з ДЦП Роман Кисляк, якого нещодавно вигнали із львівського ресторану, разом з друзями започаткував акцію ‪#‎накавуздругом. Таким чином він відповів на пропозицію першої леді Марини Порошенко "покавувати" з ним на своїй сторінці у мережі Facebook, передає «Є!».

Пані Марино, будемо пити каву! Я приймаю Ваше запрошення. Мені дуже приємно. Також хочу запросити вас всіх, друзі, розпочати акцію ‪#‎накавуздругом‬. Якщо ви вже маєте друга з особливими потребами – запросіть його в кафе або ресторан. Спілкуйтесь, веселіться, пийте каву, чай, їжте млинці, сирники, бургери або торти. Не забудьте сфотографуватися та поділитися з нами фото з хештегом #накавуздругом, – написав Роман.

Кисляк закликав всіх, хто не має знайомих з особливими потребами, написати до Емаус. Центр духовної підтримки осіб з особливими потребами і вони зайдуть охочим компанію.

Приєднатися до акції можуть також кафе і ресторани. Запрошуйте до себе учасників акції – ставайте дружніми закладами для людей з особливими потребами. Ходіть #накавуздругом – робіть суспільство кращим, – закликав Роман.

Нагадаємо, 5 лютого у Романа Кисляка вивели із львівського ресторану "Vapiano Lviv" за те, що він видався підозрілим.

Ресторан вибачився у Facebook, однак більшість користувачів мережі обурилися і стали на захист Романа і інших людей з інвалідністю.

Читайте також: Марина Порошенко запросила на філіжанку кави хворого на ДЦП переселенця Романа Кисляка (відео)