Події
11 лютого 2016
Депутат Ізраїлю виправдовується, що був у Криму з приватним візитом
Російські ЗМІ представили поїздку Яакова Маргі як офіційний візит делегації парламенту Ізраїля до Криму.
news-image

У канцелярії депутата ізраїльського кнесету від партії ШАС Яакова Маргі заявили, що він відвідав анексований Росією Крим з приватним візитом і поїздка не була пов'язана з парламентською роботою, повідомляє «Є!»

Про це пише ізраїльське агентство сursorinfo.co.il.

У канцелярії депутата Маргі підтвердили, що він перебуває в Криму, проте не стали уточнювати, ким була ініційована поїздка і як фінансувалася.

Агенство "Крим.Реаліі" звернулося за коментарем до посольства Ізраїлю в Україні в зв'язку з інформацією про візит до Криму ізраїльських депутатів, однак відповіді поки немає.

На сайті "кримського парламенту" повідомляється, що Марги в ході візиту заявив, що "відчув себе в Криму дуже комфортно".

Ізраїльське видання зазначає, що івритомовний оригінал цього висловлювання, як і офіційна інформація про візит до окупованого Крим голови парламентської комісії з освіти, культури та спорту, в ізраїльських ЗМІ, а також на сайтах урядових і парламентських установ відсутня.

Ніде, крім сімферопольського сайту, ані слова і про те, що Яаков Маргі нібито" подякував керівництву республіки за гостинність і ту підтримку, яку воно надає єврейському народу, що проживає в Криму", - пише агентство.

Нагадаємо, раніше  російські та кримські ЗМІ  повідомили, що на півострів прибула делегація парламенту Ізраїлю на чолі з депутатом, головою парламентської комісії з освіти, культури та спорту Яаковом Маргі. Він нібито подякував "керівництво" Криму за гостинність і ту підтримку, яку воно надає єврейському народу, що проживає на півострові. Марги, як пише сайт окупаційної влади, повідомив, що основна мета його візиту в Крим - ознайомитися з життям єврейської громади особисто".

Нагадаємо, посольство України в Ізраїлі попередило місцевих бізнесменів, які здійснюють комерційну діяльність в Криму, про можливість внесення їх компаній в список санкцій через порушення українського законодавства.

Раніше президент України Петро Порошенко заявив, що єврейська громада в Криму може опинитися під загрозою.

Читайте також: Глава делегації парламенту Ізраїлю в Криму помолився в синагозі Севастополя