Суспільство
12 лютого 2016
Найбільший страх у росіян викликає зубожіння - опитування
За даними опитування «Левада-Центру», більшість росіян назвали зубожіння населення і економічна криза головними загрозами для країни.
news-image

Про це в п'ятницю, 12 лютого, повідомляє «Є!» з посиланням на російський «Інтерфакс».

Більше половини росіян, 53%, назвали зубожіння населення і зростання цін загрозою для Росії. До списку загроз віднесли також економічна криза (49%), зростання безробіття (35%), військові конфлікти за межами Росії (27%), наростання невизначеності в майбутньому (16%) і зростання напруженості відносини з країнами Заходу (15%).

Більшість росіян, 82%, згодні з тим, що в Росії зараз економічна криза. При цьому 21% респондентів вважає, що криза буде тривалою.

Три чверті росіян, 75%, очікують різкого зростання цін і зниження рівня життя.

Криза в країні росіяни пояснять падінням цін на нафту (47%), корупцією (33%), особливостями російської економіки (29%), санкціями щодо Росії (27%) і зростанням витрат на оборону і утримання держапарату на шкоду соціальним потребам (26 %).

Більше половини росіян, 59%, відзначають, що ціна на товари і послуги зросла за останній рік від на 15-50%. А 21% росіян помітили, що ціни зросли на 50-100%.

40% респондентів відповіли, що за останній рік в їх сім'ям погіршився характер споживання. У 9% росіян він погіршився «значно», і ще 44% не помітили цього погіршення.

Опитування було проведено в грудні-січні серед 1600 осіб у 48 регіонах Росії.

Читайте також: Росіяни перебувають в жахливій депресії - опитування