Війна
12 лютого 2016
У Макіївці жорстоко побили шахтаря, який збурив колег на протест
У чоловіка в лікарні діагностували понад 40 поранень.
news-image

У Макіївці Донецької області, яка знаходиться під контролем бойовиків "ДНР", охорона вугільної шахти "Холодна балка" нанесла тяжкі тілесні ушкодження чоловікові, який організував протест проти затримок заробітної платні, повідомляє «Є!» з посиланням на donbass.ua.

Про інцидент розповів колишній співробітник шахти на ім'я Степан, який планує виїхати з окупованої території, але з особистих причин поки не має змоги.

Чоловік розповів, що учасників акції протесту звільнили, а знайти роботу в окупованому місті зараз вкрай складно.

"На «Ясинівській-Глибокій» навіть ділянку проходки розформували через непотрібність, на шахті імені Бажанова, де жирні пласти, все пиляють на метал", - пояснив Степан.

Організатора акції протесту, зауважує шахтар, побили дуже жорстоко. У нього безліч переломів. Мовляв, лікарі запевнили, що при такій кількості переломів на ноги потерпілий встане не раніше, як за рік.

"А після минулих акцій протесту на шахтах об'єднання «Макіїввугілля», «Чайкіно», «Ясинівська-Глибока», «Холодна балка» деякі гірники побували і в підвалах «МГБ», - зазначив гірник.

На місцевій шахті імені Калініна, розповів Степан, днями люди писали заяви на відпустку за власний рахунок та обурювались, що зарплату отримали лише за серпень. За це їх зібрав в одній кімнаті представник "державної безпеки ДНР", зачинив й погрожував, аргументуючи тим, що вони є саботажниками і «ворогами республіки, що підривають її енергетичну безпеку».