Світ
13 лютого 2016
Євросоюз днями скасує санкції проти Білорусі та Лукашенка, - ЗМІ
Причиною стане ключова роль, яку зіграла країна в урегулюванні військового конфлікту на сході України.
news-image

Наступного понеділка глави МЗС Євросоюзу ухвалять рішення про остаточне зняття санкцій з Білорусі і президента країни Олександра Лукашенка. Очікується, що обмеження залишаться лише щодо чотирьох осіб, а також на поставки зброї, передає Radio Free Europe з посиланням на анонімні джерела, повідомляє «Є!».

За їх словами, вже через два дні будуть зняті обмеження щодо десятків осіб, що також потрапили в чорний список компаній. У той же час чотири людини, яких підозрюють в причетності до зникнення чотирьох опозиціонерів у 2000 році, залишаться під санкціями. Крім цього, за даними джерел, буде продовжено ембарго на поставки зброї до Білорусі.

Цю інформацію підтверджують і джерела AFP. При цьому журналісти агентства уточнюють, що 15 лютого міністри закордонних справ країн ЄС остаточно знімуть більшість санкцій з Білорусі, і це рішення буде стосуватися також президента Лукашенка. За словами одного зі співрозмовників агентства, рішення прийнято, зокрема, в зв'язку з роллю Білорусі в переговорах щодо врегулювання ситуації військового конфлікту на сході України.

"В українській кризі Білорусь зіграла позитивну роль і показала бажання зблизитися з Євросоюзом", - зазначив він.