Світ
15 лютого 2016
Чеське видавництво OTTOVO пояснило, чому приєднало Крим до Росії у Футбольному атласі світу
Офіційна позиція Видавництва OTTOVO щодо позначення Криму у Футбольному атласі світу.
news-image

Як повідомили сьогодні у прес-службі Посольства України в Чеській Республіці, Посольство отримало відповідь директора ТОВ «Видавництво OTTOVO» Властіміла Свободи з офіційною позицією видавництва стосовно позначеня Криму, як частини Росії у Футбольному атласі світу, передає «Є!»

Видавництво Ottovo видало футбольний атлас світу в 2015 році чеською і словацькою мовами. Як пояснює Властіміл Свобода,  "йдеться про науково-популярну публікацію енциклопедичного характеру, яка комплексно висвітлює історію і сучасність світового футболу". Зазначається, що видавництво готувало книгу упродовж майже 5 років.

Наголошую, що йдеться про книгу, яка взагалі не бере до уваги політичну ситуацію чи погляди; навпаки, вона точно копіює футбольну мапу світу. Тому в ній Крим був приєднаний до Росії. Адже в період редакційної підготовки кримські клуби на власне прохання перейшли до структури російських футбольних змагань. Їхнє подальше виключення з російського союзу на вимогу UEFA відбулося для нашої публікації вже запізно, нині кримські клуби функціонують під самостійним Кримським футбольним союзом і мають своє власне змагання. У разі додаткового перевидання цей факт буде враховано і Крим буде позначений окремою барвою, - пояснив Свобода.

Директор видавництва стверджує, що  рішення  виходять з чисто спортивної, а не політичної позиції.

Так само Футбольний атлас світу відносить Ізраїль і Казахстан до Європи, оскільки йдеться про країни-члени UEFA, Австралію до азійської зони і т.ін. Водночас видавництво Ottovo розуміє чутливість питання. Однак дозволю собі повторити, що йдеться про публікацію, яка не має політичного тла і жодним чином не прагне суперечити ані резолюції ООН, ані офіційній позиції Міністерства закордонних справ Чеської Республіки, - написав Свобода.
Читайте також: На Львівщині злодій-невдаха заснув на місці злочину