Світ
15 лютого 2016
Варшавська поліція знайшла картини, що зникли під час Другої світової війни
Проведені Національним музеєм у Варшаві експертизи підтвердили автентичність творів мистецтва.
news-image

Польські поліцейські знайшли та врятували з приватних помешкань у Варшаві дві втрачені під час Другої світової війни картини художників Яна Матейки та Міхала Боруцінського.  Про це повідомили на своїй Інтернет-сторінці в Столичній комендатурі поліції, передає «Є!» із посиланням на Радіо Польща.

Мистецькі твори, які ми розшукували, до цього знаходилися у базі військових втрат Міністерства культури на національної спадщини. Ці картини до війни прикрашали дві різні приватні колекції, обидві вірогідно були втрачені під час Варшавського повстання. Пам’ятки випливли на столичному антикварному ринку, що дозволило знайти та вберегти їх, - ідеться у повідомленні поліції.

Знайдені картини це: «Святий Лонґін, покровитель дзвонарів» Яна Матейки, що являє собою проект поліхромії для Маріацького костелу у Кракові та портрет «Гуцулка з глечиком» авторства Міхала Боруцінського.

У поліції  підтвердили, що проведені Національним музеєм у Варшаві експертизи підтвердили автентичність творів мистецтва та що це ті самі картини, які були втрачені під час Другої світової війни.

У присутності експерта шедеври були захищені та доставлені у камери схову Національного музею.

На даний час працівники поліції здійснюють подальші кроки під наглядом варшавської прокуратури. 

Читайте також: Чеське видавництво OTTOVO пояснило, чому приєднало Крим до Росії у Футбольному атласі світу