Події
15 лютого 2016
Якби не Касько, у нас не було б доказів алібі Савченко - адвокат льотчиці
Заступник генпрокурора Віталій Касько допоміг адвокату Надії Савченко Іллі Новікову отримати докази алібі полоненої льотчиці.
news-image
Про це у своєму Facebook написав адвокат Надії Савченко Ілля Новіков, передає «Є!».

За словами адвоката, він тричі перетинався із Віталієм Касько у справах Савченко та інших українців. Кожного разу він швидко допомагав вирішити те чи інше питання, і не ухилявся від відповідальності.

У лютому 2015 року я попросив його витягти з-під сукна запит ГПРФ у справі Савченко і направити нарешті офіційну відповідь. Коли про це стало відомо, на нього тут же накинулися з різних сторін - він цим допоміг ворогові, визнав законність суду над Надією, характеристики за місцем служби в авіаполку передали негативні, а треба було заднім числом зробити позитивні... Тоді б її, звичайно, одразу відпустили, з хорошими-то характеристиками, - повідомив адвокат.

Як зазначив Новіков, якби не Касько, то не було б реальних доказів алібі Надії.

Касько зробив те, про що я його просив, розуміючи, що наслідки понесе він, а не я. Я йому за це дуже вдячний. І Надія. Якби не він, у нас не було б реальних доказів її алібі у вигляді телефонної деталізації. Тільки статус делегата ПАРЄ і загальні міркування. І російський суд не давився б прямо у цю хвилину, поки я пишу, в дорадчій кімнаті клопотанням про призначення експертизи щодо надісланих тоді ГПУ даних. Розуміючи, що задовольнити його не можна, а відмовляючи, вони остаточно розчохлюються. Спасибі, Віталіє, - написав Новіков.

Нагадаємо, сьогодні 15 лютого заступник генпрокурора Віталій Касько подав у відставку і заявив, що у ГПУ панує свавілля і беззаконня, тиск на прокурорів, а посади у відомстві обіймають послідовники Пшонки.

Читайте також: Суспільство вимагає відставки Віктора Шокіна, а йде Віталій Касько - Мустафа Найєм