Події
15 лютого 2016
Не зважаючи на скорочення і кризу на підприємстві, глава «Уралвагонзаводу» закатив банкет на 10 млн рублів
Керівник держкорпорації "Уралвагонзавод" не став відмовлятися від святкування ювілею, незважаючи на кризу, затримку зарплат і скорочення своїх робітників.
news-image

Глава держкорпорації «Уралвагонзавод» Олег Сієнко з розмахом відсвяткував своє 50-річчя, повідомляє «Є!» з посиланням на LifeNews. 

Банкет на 400 людина пройшла в минулу суботу в великому залі торгового центру «Європейський». Поки сам Сієнко і його гості весело танцювали під пісні популярних виконавців і насолоджувалися делікатесами, робочі «Уралвагонзавода», що випускають знамениті «АРМАТ» і танки Т-90, виступають проти масових скорочень і затримок зарплат, а банки і постачальники через суд намагаються стягнути з держпідприємства мільярдні борги.

Російський телеканал повідомляє, що оренда просторого приміщення в центрі Москви для 400 гостей топ-менеджера обійшлася в 750 000 рублів за вечір. Однак це лише незначна частина бюджету гучного вечірки. Гастрономічні витребеньки, якими рясніли столи, вилилися в круглу суму - близько 3 мільйонів рублів.

Згідно розцінками престижного закладу, нагодувати одного гостя вони можуть за 6 500 або 8 200 рублів - залежно від набору страв і без урахування вартості алкоголю.

Самою руйнівною частиною свята стала вельми різноманітна розважальна програма. Ювіляр почув привітання на свою адресу від багатьох артистів пострадянської естради: Алсу, Аніти Цой, Дмитра Малікова і Володимира Кузьміна.

Гонорар кожного з них оцінюється в 15 - 20 тисяч євро за виступ. Ще близько 200 тисяч рублів коштують послуги команди режисерів і операторів, які відповідали за трансляцію на великі екрани всього заходу. У загальній сумі витрати на свято могли обійтися ювіляру в 10 мільйонів рублів і більше.

Привітати Сієнко прийшли і куратори «Уралвагонзавода» в уряді: віце-прем'єр, який відповідає за ВПК, Дмитро Рогозін і міністр промисловості Денис Мантуров. Правда, як розповідають учасники заходу, вони лише засвідчили свою повагу і швидко пішли.

Пафосне святкування ювілею глави «Уралвагонзавода» Олега Сієнко пройшло на тлі важкого положення самого підприємства. Позови постачальників до заводу, очікувані скорочення співробітників, замовники розривають контракти через затримки з поставками продукції, мільярдні вливання з держбюджету, які не приносять позитивного результату.

Відомо, що за день до святкування в Москві в Нижньому Тагілі пройшов мітинг робітників "Уралвагонзавода". Вийшло близько 100 чоловік, які протестували проти очікуваних скорочень і затримок зарплат. За словами працівників, які взяли участь в акції, багато хто не прийшли через побоювання, що вони будуть скорочені в першу чергу.

Читайте також: Робітники "Уралвагонзаводу", які засуджували мітинги проти Путіна, самі вийшли на страйк