Події
15 лютого 2016
Відповідальність за теракт в Дагестані взяла на себе «Ісламська держава»
«Ісламська держава» взяла на себе відповідальність за підрив автомобіля біля поста ДПС в Дербентському районі Дагестану.
news-image

Про це в понеділок, 15 лютого, повідомляє «Є!» з посиланням на BBC.

Раніше «Інтерфакс» з посиланням на джерело повідомляв, що вибух влаштував прихильник ІДІЛ. Їм є 23-річний А.Талібов, який навчався в одному з вузів Астрахані.

За місцем фактичного проживання підозрюваного, а також в Астрахані, де він проходив навчання, були проведені обшуки. Джерело агентства зазначає, що деякі факти вказують на короткострокове перебування молодої людини на території Туреччини і Сирії.

Згідно з попередніми даними, потужність вибуху склала близько 30 кілограмів у тротиловому еквіваленті. У прес-службі МВС Дагестану агентству розповіли, що, можливо, вибух стався через газовий балон.

Як зазначає BBC, ІД повідомила про свою причетність до вибуху через Telegram від імені свого північнокавказького відділення «Вилаят Кавказ», створеного в червні минулого року.

Нагадаємо, 15 лютого вранці біля поста ДПС на Джемікентском посту Дербентського району вибухнув автомобіль Lada Priora, який поліцейські зупинили для перевірки документів.

Згідно з попередніми даними, загинули не менше двох осіб. Кілька людей отримали поранення.

В кінці грудня 2015 року бойовики «Ісламської держави» взяли на себе відповідальність за стрілянину в дагестанському місті Дербент. Тоді терористи атакували «групу російських військових», одна людина загинула, кілька отримали поранення.

Читайте також: Бойовики підірвали пост ДАІ у Дагестані, загинули правоохоронці та військові (ВІДЕО)