Політика
16 лютого 2016
Рада прийняла проект про агентство повернення активів у першому читанні
Депутати проголосували за приведення українського закону у відповідність до європейських норм.
news-image

Як повідомляє «Є!», 282 нардепи у першому читанні прийняли законопроект №4056, який входить до так званого "безвізового пакету".

Згідно з документом, до деяких законодавчих актів будуть внесені зміни для того, щоб удосконалити принципи діяльності Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, отриманими від корупційних та інших злочинів.

Проект закону розроблено на виконання тих рекомендацій, які були зроблені фінальної місією, яка вказала, що Україна майже повністю виконала свої зобов'язання з отримання безвізового режиму, і поставила умову привести у відповідність наш закон про Національний агентства України з питань виявлення, розшуку та управління активами до європейського законодавства і директивам Європейського союзу", - під час представлення законопроекту сказав міністр юстиції Павло Петренко.

Проект надає Нацагенству повноваження з управління знайденим майном. Крім того, буде створено фонд, до якого надходитимуть активи, знайдені Національним агентством.

Друге читання законопроекту очікується в четвер.

Читайте також: «Поки країна воює - уряд грабує!» - під Радою мітингують за відставку Кабміну (ФОТО)