Події
16 лютого 2016
В Україні заборонили вино «Массандра»
Міністерство аграрної політики України тимчасово заборонило виробництво вина "Масандра".
news-image

Заборона триватиме до проведення конкурсу на отримання відповідних прав. Про це повідомляє «Є!» з посиланням на прес-службу міністерства.

До проведення конкурсу на отримання права використання торгової марки "Массандра" на період тимчасової анексії Криму, жодне підприємство не має права виробляти вина під цим брендом. В результаті вжитих Міністерством аграрної політики і продовольства заходів, ТОВ "Кам'янка Глобал Вайн" припинило виробництво тихих вин під ТМ "Global Wine Массандра", розпочате в липні 2015 року, - йдеться в повідомленні.

Як зазначив радник міністра аграрної політики і продовольства Олександр Лієв, торгова марка "Массандра" в даний час належить державі.

Торгова марка як об'єкт інтелектуальної власності, належить ДП НВАО "Масандра", яке зареєстровано в Україні, знаходиться в підпорядкуванні Мінагрополітики, і належить державі, - повідомив Лієв.

Зараз, заявив радник міністра, "готуються конкурсні умови для українських виробників, які хочуть використовувати ТМ "Массандра" і випускати під нею вина, після чого і буде оголошено про конкурс".

 

Читайте також: У Росії офіційно заборонили пересування українського вантажного транспорту