Спорт
16 лютого 2016
Матч московського «Локомотива» в Туреччині: росіяни бояться їхати до Стамбулу
Експерти зазначають, що УЄФА зробила упущення не «розвівши» в турнірній сітці російський і турецький клуб, як це робиться з російськими та українськими командами.
news-image

Московський «Локомотив» в непростий період для російсько-турецьких відносин відправляється в Стамбул, де зіграє з одним з найпопулярніших клубів Туреччини, «Фенербахче», в матчі плей-офф Ліги Європи УЄФА, повідомляє «Є!» з посиланням на російські ЗМІ.

Попередня зустріч спортсменів і фанатів обернулася масовими заворушеннями і надмірним застосуванням сили з боку турецьких поліцейських по відношенню до росіян. 

Попередня поїздка футболістів і фанатів «Локомотива» в осінній стадії турніру на груповому етапі, коли суперником російського клубу був «Бешикташ», обернулася масовими заворушеннями на трибунах, ножовим пораненням одного з уболівальників «Локо», а також застосуванням сили з боку турецьких поліцейських по відношенню до росіян.

Головний редактор спортивного порталу сhampionat.com Самвел Авакян зазначив, що нинішня ситуація серйозно відрізняється від листопадового поєдинку з «Бешикташем» тим, що підтримати російський клуб поїде не півтисячна армія, а всього лише 50-70 осіб.

Така мала кількість уболівальників з Москви, в порівнянні з осіннім поєдинком, експерт пояснює відсутністю у росіян бажання вирушати в Стамбул.

Також повідомляється, що разом з уболівальниками в Стамбул відправляться і співробітники МВС. Для Росії випадок, мабуть, унікальний, хоча в Європі така практика застосовувалася і раніше за часів розквіту футбольних хуліганів.

Як зазначив експерт, УЄФА зробила упущення, що навмисне не «розвела» в турнірній сітці російський і турецький клуб, як це робиться з російськими та українськими командами.

Читайте також: Російські футболісти привселюдно спалили прапор Туреччини (відео)