Політика
16 лютого 2016
Арсеній Яценюк прозвітував щодо роботи уряду
Прем'єр-міністр розповів про головні досягнення Кабміну за минулий рік
news-image

У Верховній Раді Арсеній Яценюк звітував, що вдалося зробити Кабінету Міністрів України за рік своєї роботи. У залі присутні 238 депутатів.

Серед досягнень уряду він назвав детенізацію зарплат; збільшення  зарлати військовим; придбання понад 34 тис. одиниць озброення для армії; початок будівництва "європейського валу"; "зиму без російського газу"; відмову від посередників, газових оліграхів та тіньових схем у торгівлі природним газом, припинення співробітництва з російським Газпромом.

 Також Арсеній Яценюк сказав, що Україна має всі шанси протягом 5 років стати енергетично незалежною державою. 

Щодо тарифної політики прем'єр прокоментував, що в Україні на них встановлена ринкова ціна та згадав про інститут субсидій. 

Одним із найбільших ризиків для України вважає будівництво другої лінії Північного потоку. Звернувся до європейських партнерів з приводу його блокування. В іншому випадку українська газотранспортна система може перетворитися на "брухт". Саме це є метою РФ.

Уряд підвищив соціальні стандарти та вчасно були  виплачені усі заробітні плати і соціальні виплати. Україна набула 9 нових ринків для збування сільськогосподарської продукції. Щодо освітньої сфери - прем'єр назвав прийнятий закон про вищу освіту та приєднання до програми " Горизонт 2020".

Головне завдання для України  -залучення інвестицій, а для цього потрібно провести чесну і прозору приватизацію. Серед планів Кабміну- продовження співпраці з МВФ, приватизація, залучення інвестицій, реформа енергетичних тарифів.

На завершення Яценюк сказав, що його уряд зробив усе, що було в його силах, враховуючи складну ситуацію в країні та закликав усіх депутатів та уряд рухатися у європейському напрямку. 

Нагадаємо, що Президент України звернувся до чинного прем'єр-міністра України Ярсенія Яценюка із закликом піти у відставку.