Суспільство
17 лютого 2016
Топ-5 причин забрати у вашої дитини гаджет
У ранньому віці починають формуватися взаємини з людьми.
news-image

Електронні пристрої роблять наше життя цікавішим, легшим та простішим, передає «Є!».

Людство має можливість завжди підтримувати зв'язок з близькими, ділитися своїми враженнями, а також дізнаватися багато нового.

Однак, в XXI столітті гаджети стали також поширеною проблемою, яка заважає реальному спілкуванню людей. Особливо це стосується маленьких дітей, які з самого початку життя звикають до віртуального всесвіту.

Психологи радять обмежувати час користування гаджетами для дітей та називають, як мінімум 5 причин такого рішення.

1. Діти не відчувають залежності.

Доктор Гері Смолл, професор психіатрії та директор Центру довголіття при Каліфорнійському інституті неврології розповідав, що технології приваблюють людей тим, що у віртуальному світі можна нескінченно пробувати щось нове. Дуже складно відмовитися від їх використання саме тому, що немає ніяких обмежень в задоволенні своїх бажань. Одним натисканням на кнопку дитина може отримати бажане. Саме тому вона звикає до смартфону моментально і, на відміну від дорослої людини, не завжди може контролювати себе.

2. Не буде зайвих сліз.

Якщо у людини є схильність до чого-небудь, вона дратується, якщо у неї це відняти. Так відбувається в будь-якому віці. Тому, коли дитина робить істерику, не поспішайте знову давати їй планшет тільки заради того, щоб заспокоїти. Це принесе лише тимчасове полегшення.

3. Сон стане кращим.

Доведено, що використання електронних пристроїв у вечірній час несприятливо впливає на якість сну і погано позначається на стані на наступний день. 

4. Фізичний стан залежить від активності.

Багато підлітків, які звикли до комп'ютера, нехтують фізичними навантаженнями. Чи варто говорити, що така малорухливість може стати однією з причин збільшення ваги не тільки у дорослих, але і у дітей. За даними дослідження, діти, яким батьки не дозволяють виходити в інтернет зі своєї спальні, набагато рідше страждають ожирінням.

5. Природна дитяча доброта збережеться довше.

Чим пізніше дитина зіткнеться з проявом насильства, тим краще. Не секрет, що багато відеоігор ґрунтуються на принципі боротьби. Зловживання такими іграми притупляє чутливість маленької людини до жорстокості і може виховати в дитині переконання, що агресія - це непоганий спосіб вирішення проблем.