Політика
17 лютого 2016
Антон Геращенко вважає, що питання перевиборів залежить від бажання Президента
На думку нардепа, нові вибори приведуть до дестабілізації країни.
news-image

Саме Президент має право поставити крапку у питанні перевиборів. Про це заявив журналістам у кулуарах Верховноі Ради нардеп від "Народного фронту" Антон Геращенко, передає кореспондент «Є!»
На думку нардепа, якщо Президент вирішить, що в умовах, у яких знаходиться країна найкраще рішення - нові вибори, це буде цілком його політична відповідальність.

"Я хочу нагадати слова Джо Байдена, віце-президента США, який під час виступу у нашому Парламенті у грудні нагадав нам 2005 рік, зокрема, до чого довели країну числені сварки: до влади повернувся Янукович і наразі ми маємо окупацію частини нашої території Російською Федерацією. Тому всі дії, що направлені на дестабілізацію, а не на конструктив, згодом можуть призвести до того, що країна повернеться у поле інтересів і дій Російської Федерації", - вважає нардеп.

Він також нагадав, що у випадку розпада коаліції за регламентом є 30 днів для створення нової, а якщо цього не станеться, то Президент має право розпустити Верховну Раду. І це буде його політична відповідальність. Втім, на думку нардепа, переформатування коаліції можливо у випадку, якщо на то буде воля Президента і фракціі БПП.

"Наша фракція буде готова співпрацювати із тими, хто хоче працювати на укріплення незалежності, обороноздатності та сприяти розвитку економіки країни", - сказав політик.