Події
18 лютого 2016
Аксьонов приймає скарги кримчан на свавілля колекторів через Facebook
Призначений російською владою "глава Криму" Сергій Аксьонов просить жителів півострова повідомляти йому про проблеми з колекторськими фірмами.
news-image

Про це він сам написав у Фейсбуці, передає «Є!».

У разі виникнення будь-яких проблем із колекторськими фірмами необхідно про це тут же інформувати. Повідомити про проблему можна на мою сторінку у Facebook, в особисті повідомлення. Гарантую, що почую кожного кримчанина. Колекторів не допустимо і надамо всю необхідну допомогу, – написав Аксьонов у Facebook.


Він підкреслив, що таких звернень небагато.

Як повідомляє "Крим.Реалії", напередодні кримський парламент ухвалив звернення до Федеральних зборів Росії про заборону на законодавчому рівні діяльності колекторських організацій.

У зверненні, зокрема, зазначалося, що на «гарячу лінію» підконтрольних Москві парламенту та уряду Криму щодня надходять скарги на дії «невідомих осіб, які намагаються погрозами змусити людей виплатити заборгованість».

22 грудня Держдума Росії ухвалила законопроект, що дозволяє стягувати з кримчан борги перед українськими банками. Вимагатимуть борги у кримчан російські кредитні і некредитні організації, «які представили докази отримання відповідних прав».

Глава підконтрольного Росії парламенту Криму Володимир Константинов піддав критиці цей законопроект.

Російський глава Криму Сергій Аксьонов закликав запровадити мораторій на стягнення боргів з кримчан перед українськими банками.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію та анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

Читайте також: Територія без боргів: у Криму заборонять колекторів, щоб не віддавати гроші по українських кредитах