Події
19 лютого 2016
Чуркін сподівається, що в ООН Росії ще вірять
Постпред РФ в ООН Віталій Чуркін вважає, що Росії все ще вірять в питаннях України.
news-image
Саманта Пауер, коли була в Києві, сказала, що мені ніхто не вірить. Потім, коли я висловив здивування з цього питання, вона уточнила, що мала на увазі тільки по Україні тільки, мовляв, коли обговорюють Україну, вам ніхто не вірить, - сказав він.
Ну я б з цим не погодився, звичайно, це не так. Я думаю, що нам вірять, - заявив він.
У нас є, звичайно, ті позиції, з якими деякі не погоджуються, ну і у них є позиції, з якими багато хто не погоджуються. Під ними я маю на увазі той же Захід. Це така футбольна гра, на мій погляд. Я любитель футболу, принаймні, по ТБ, ось сучасний футбол такий жорсткий, атлетичний, рідко красивий ... - заявив він.

Він також вважає, що Росії вдалося домогтися, щоб оцінна місії ООН, яка днями була в Україні, не стала політичною.

При цьому він висловив надію, що вона не матиме "якісь негативні політичні наслідки" для Росії.

Ця оціночна місія - суто утилітарна, вона пов'язана з проблемою розмінування, яка досить гостро стоїть на сході України. Вони, до речі, побували і в Донецьку, і в Луганську, по-моєму, в робочому порядку, і там виявилося, що з технічної точки зору досить багато проблем з тим, щоб організувати правильно то розмінування, яке необхідно проводити, - сказав він.
Нам не хотілося, і ми, я думаю, цього домоглися, щоб вона перетворилася в якусь політичну місію. Тому що це означало б, що можна відволікати увагу від виконання мінських домовленостей і якось підривати роль ОБСЄ. Але, на мій погляд, цього не відбувається, по-моєму, ця місія так і залишається технічною, - сказав він.
Читайте також: Генсек ООН звинуватив Росію в погіршенні гуманітарної ситуації в Алеппо