Світ
19 лютого 2016
У Південній Осетії оголосять референдум про зміну назви республіки і входження до складу РФ
В Цхінвалі розглядають можливість перейменування Південної Осетії.
news-image

Президент Південної Осетії Леонід Тібілов анонсував проведення референдуму "в особливій формі" про входження республіки до складу Росії. Крім того, в Цхінвалі розглядають можливість перейменування Південної Осетії, зазначає "Інтерфакс", передає «Є!».

"У поточному році ми маємо намір продовжити консультації з російською стороною з питання проведення референдуму", - цитують Тібілова ЗМІ.

За його словами, таким чином республіка отримає тверді конституційні підстави для ініціювання питання про входження до складу Росії, при цьому Москва не буде зобов'язана відразу реагувати на результати референдуму. Надалі ініціатива може бути проявлена ​​за узгодженням з російською стороною.

Президент Південної Осетії, звертаючись 19 лютого з посланням до народу і парламенту, також оголосив про підготовку до внесення змін до назви республіки.

"Нагадаю про свою ініціативу внесення зміни в назву республіки і відображення в ньому найменування" Аланія ". Знаю, що така робота активно ведеться і знаходиться в стадії завершення", - повідомив Леонід Тібілов.

Таке рішення, за його словами, має бути прийнято, як передбачено конституцією, відповідно до волевиявлення народу. Раніше Тібілов припускав, що в майбутньому в складі Росії дві республіки - Північна Осетія - Аланія і Південна Осетія - Аланія - об'єднаються в одну Аланію.