Світ
21 лютого 2016
Джеб Буш відмовився від участі у президентській гонці
На первинних виборах у Південній Кароліні перемогу здобув мільярдер Дональд Трамп.
news-image

На первинних республіканських виборах 20 лютого в штаті Південна Кароліна перемогу здобув мільярдер Дональд Трамп, який набрав 32,5% голосів. Друге місце зайняв сенатор від штату Флорида Марко Рубіо, на частки відсотка випередив сенатора від Техасу Теда Круза. Ще до закінчення підрахунку голосів з гонки за право представляти Республіканську партію на виборах президента вийшов Джеб Буш, передає ТАСС, пише «Є!».

Перемога Трампа була прогнозована, а ось друге місце Рубіо - заявка на те, щоб його розглядали в якості основного конкурента скандального мільярдера. У передвиборному штабі Круза раніше заявляли, що сподіваються на "впевнене друге місце". Представники кампанії Рубіо в свою чергу відзначали, що і третє місце за підсумками праймеріз їх не розчарує.

Екс-губернатор Флориди Джеб Буш отримує 7,8% голосів, однак це чиста формальність, так як політик оголосив про вихід з гонки ще до завершення підрахунку. Спочатку його розглядали як фаворита, але його традиційна кампанія була не в силах змагатися з агресивним стилем, нав'язаним Трампом.